مدير دفتر حفاظت از بافتهاي تاريخي افزود: اين دو نفر از جمله اساتيد برتر ايران در رشته مرمت بنا بوده و هماکنون بسياري از مرمتگران و معماران کشور از جمله شاگردان اين دو استاد هستند.
دکتر باقر آيتالله شيرازي که بسياري او را پدر مرمتگران ايران معرفي کردهاند سال گذشته در مراسم بزرگداشت خود در فرهنگستان هنر به دليل سکته قلبي درگذشت. دکتر شيرازي تحصيلات آکادميک خود را در مقطع کارشناسي ارشد معماري از دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و سپس معادل دکتري در معماري و مرمت بناهاي تاريخي از دانشگاه رم به اتمام رساند. وي پس از بازگشت به وطن منشأ خدمات فراوان در زمينهٔ مرمت بافتها و بناهاي تاريخي بود.
تأسيس مؤسسه ايکوموس ايران پس از بازنشستگي، مديريت سه کنگره بسيار مهم تاريخ معماري و شهرسازي ايران و مجله علمي \"اثر\" از ديگر فعاليتهاي بيبديل اوست. مرحوم دکتر شيرازي از پايهگذاران دانشکده مرمت اصفهان بود و تا پايان عمر پربارش در دانشگاههاي مختلف کشور به تربيت متخصصان ميراث فرهنگي همت گماشت.
به گزارش ميراث آريا(CHTN)، همچنين محمدکريم پيرنيا در شهر يزد از پدري نائيني و مادري اهل يزد به دنيا آمد. استاد پيرنيا در طول عمر خود به بررسيها و تحقيقات فردي در زمينه بناها و معماري ايراني پرداخت و توانست تجارب بسياري از معماران و استادکاران قديمي بدست بياورد.
او از سال 1344 تا مدتي پيش از انقلاب به عنوان معاون فني سازمان حفاظت آثار باستاني در زمينه ترميم، تعمير و احياء بناها و آثار باستاني فعاليت ميکرد و در ضمن مدتي در دانشکده هنرهاي زيبا، دانشگاه شهيد بهشتي به تدريس معماري ايراني اشتغال ورزيد.
با توجه به کمبود اسناد و متون مربوط به معماري ايران در دهههاي پنجاه و شصت هجري شمسي، حاصل تلاشها و بررسيهاي استاد پيرنيا بسيار ارزشمند و سودمند بوده است و ايشان به درستي موفق شد ديدگاهي مثبت و ارزنده نسبت به معماري ايراني پديد آورد.
بنا بر اين گزارش، قرائت بيانيه ايکوموس توسط رئيس ايکوموس ايران، سخنراني اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، اجراي ارکستر ميراث ملل، سخنراني استاد ارفعي و ملاصالحي از جمله بخشهاي مراسم روز جهاني محوطهها و بناهاي تاريخي است.115
انتهای پیام/